SPV actualizat cu o nouă funcţionalitate – serviciul formular de contact prin care puteţi trimite reclamaţii Fiscului

M

Spaţiul Privat Virtual al ANAF va avea o funcţionalitate nouă – serviciul formular de contact, potrivit unui proiect de ordin al ANAF, lansat luni în dezbatere publică. Două milioane de contribuabili sunt înregistrați în Spațiul Privat Virtual (SPV), un serviciu gratuit, prin intermediul căruia se pot depune declarații sau cereri, solicita documente sau verifica situația fiscală.

ANAF a lansat în transparenţă decizională un proiect de ordin privind aprobarea procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între organul fiscal central şi persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică. Iată ce noutăţi aduce proiectul de act normativ:

Serviciul „formular de contact”, o nouă funcţionalitate a SPV.

Prin SPV utilizatorii au la dispoziție serviciul „formular de contact”. Prin intermediul acestui serviciu pot fi adresate cereri de îndrumare şi asistenţă în domeniul legislaţiei fiscale și în domeniul tehnologiei informaţiei, sesizări, petiţii, reclamaţii. Răspunsurile la solicitările utilizatorilor li se comunică acestora în format electronic, se arată în proiectul de act normativ, consultat de Economica.net.

Serviciul „buletinul informativ” e deja disponibil în SPV.

Prin SPV utilizatorii au la dispoziție serviciul „buletinul informativ”, prin care ANAF le oferă informații publice cu caracter financiar sau fiscal, în scopul îndrumării acestora în îndeplinirea obligațiilor fiscale, precum și a altor informații publice, potrivit proiectului de act normativ, lansat de ANAF în transparenţă decizională luni, 23 mai.

Accesul la serviciul buletinul informativ” se realizează prin acţionarea butonului „RSS” din platforma electronică dedicată, în aplicația informatică sau navigatorul internet al utilizatorului, buton afișat pe portalul ANAF care furnizează informațiile, se arată în proiectul de Ordin, consultat de Economica.net.

Utilizatorii serviciului „buletinul informativ” vor opta pentru categoriile de informații pe care vor vă le primească de la ANAF.

Categoriile de informaţii pe care le puteţi primi prin intermediul serviciului „buletin informativ”:

 1. calendarul obligațiilor fiscale;
 2. noutăți legislative;
 3. campanii derulate de ANAF;
 4. ghiduri fiscale;
 5. comunicate de presă;
 6. anunțuri privind actele administrativ-fiscale:
 7. anunțuri de valorificare de bunuri din proprietatea privată a statului prin licitație;
 8. anunțuri de valorificare a bunurilor sechestrate prin licitație, vânzare directă etc.;
 9. anunțuri de achiziții bunuri și servicii;
 10. anunțuri de angajare;
 11. anunțuri de interes general.

Categoriile de informații publice, furnizate de ANAF, care pot fi comunicate prin serviciul „buletinul informativ”, sunt prevăzute în anexa nr. 3 care face parte integrantă din prezenta procedură. Anexa nr. 3 se actualizează pe măsura dezvoltării sistemului informatic prin care se asigură furnizarea serviciului „buletinul informativ”.

Modificarea opțiunilor privind categoriile de informații publice și renunțarea la serviciul „buletinul informativ” se efectuează la solicitarea utilizatorilor prin ștergerea în navigatorul internet al utilizatorului a paginii web a ANAF care furnizează informațiile. Informațiile transmise prin serviciul „buletinul informativ” au caracter informativ, nu înlocuiesc obligația utilizatorului privind cunoașterea și îndeplinirea obligațiilor fiscale și nu generează alte drepturi și obligații decât cele prevăzute de legislația fiscală, se mai arată în proiectul de Ordin al ANAF, consultat de Economica.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *