Sute de sălăjeni verificați cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 95 societăți comerciale, 71 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 788 de persoane.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13000 lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au aplicat și polițiștii locali patru sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 1250 lei.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.