Tragedia de la Piatra Neamț – încă o probă a funcționării profund defectuoase a sistemului medical

Ieri, 14 noiembrie secția ATI din cadrul Spitalului Județean Piatr Neamț a fost cuprinsă de un incendiu devastator care a provocat nu mai puțin de 12 morți și alte 5 persoane care se află într-o stare gravă.
Unul dintre cadrele medicale de gardă care a intervenit pentru salvarea pacienților internați la ATI a fost cuprins de flăcări suferind arsuri pe 80% din suprafața corporală.
Ministerul Transporturilor condus de sălăjeanul Lucian Bode a pus la dispoziție o aeronavă pentru transportarea medicului rănit care a fost transportat aseară la un spital de mari arși din Belgia.
Medicul ortoped Florian Neaga, cadru medical al Spitalului Județean de Urgență Zalău și candidatul PSD pe locul 1 la Camera Deputaților a avut o reacție promptă după producerea acestui dezastru și spune că pe 6 decembrie românii trebuie să schimbe această stare de fapt.
„Ce s-a întâmplat la ATI în Piatra-Neamț este o tragedie care afectează profund întreaga societate și care, din nefericire, constatăm că se repetă; să ne aducem aminte de incendiul de la Maternitatea Giulești, în care și-au pierdut viața șase bebeluși.
Este clar că sunt cauze adânci în societate care duc la grave lipsuri și erori structurale și în sistemul medical.
Se ajunge aici din lipsa profesionalismului la vârful administrării întregului sistem, iar profesioniștii din medicină muncesc după norme și în condiții improprii unui act medical corect și eficient.
Să schimbăm această stare de fapt. Asta putem face împreună”, a scris pe Facebook doctorul Neaga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *