Transportul rutier de persoane și mărfuri în atenția polițiștilor

În perioada 10-16 mai a.c., polițiștii rutieri desfășoară o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

În cadrul acțiunii sunt verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitatea vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

De la debutul acţiunii, poliţiştii rutieri au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, dintre care şapte pentru neutilizarea centurii de siguranţă, şase pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru defecţiuni tehnice, două pentru lipsa actelor, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 9315 lei.

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au mai constatat trei infracţiuni, au reţinut trei permise de conducere şi tot atâtea certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *