Trei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constatate într-o oră de poliţişti

Trei dosare penale au întocmit ieri poliţiştii din Sălaj pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Bănuite de comiterea faptelor sunt trei persoane, cu vârste cuprinse între 37 şi 69 de ani, toate din Sălaj.

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 13.00, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Zalău, a fost oprit în trafic de către poliţiştii Biroului Rutier, în timp ce circula cu autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul.

Testarea cu aparatul drugtest a indicat un rezultat pozitiv.

În aceeazi zi, la ora 13.57, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Hida au depistat pe Drumul Comunal 50, prin localitatea Hida, un bărbat de 49 de ani, din localitate, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faptă similară a fost constatată şi câteva minute mai târziu (3 mai a.c., ora 14.00) de către poliţiştii Postului de Poliție Bocșa. Un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din comuna Bocşa, în timp ce conducea autoturismul prin localitate a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule (autoutilitară şi remorcă), care se afla parcat regulamentar pe partea dreaptă a drumului.

În urma impactului au rezultat pagube materiale.

La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,76 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor, materialul probator va fi înaintat unităţilor de parchet competente cu propuneri legale.

NU vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive!

Conducerea în stare de ebrietate sau sub influenţa altor substanţe crește probabilitatea de a produce accidente, de a lăsa cu sechele pentru toată viața, sau de a răni un alt partener de trafic sau pieton.

Polițiștii din Sălaj sunt permanent la datorie și aveți mari șanse să fiți depistaţi în trafic. Dacă aveți norocul să nu fiți opriţi, riscați să faceți un accident, iar concluzia este că nu merită să fiți implicați în astfel de situații.

Potrivit articolului 336 din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede  obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă.

De asemenea, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Circulaţi în siguranţă! Alegeţi viaţa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *