Tribunalul Sălaj judecă asistenta de la Medicină Legală care lua mită ca să treacă în acte alcoolemii mai mici

O asistentă medicală din cadrul Laboratorului de Toxicologie al Serviciul Județean de Medicină Legală Maramureș a fost trimisă în judecată sub acuzațiile de luare de mită, fals, favorizarea infractorului și sustragerea sau distrugerea de probe. Mihaela Cristina Coste ar fi primit, în total, 33.000 lei și 800 euro de la zece persoane prinse băute la volan. În schimb, le-ar fi obținut buletine de analiză toxicologică în care erau trecute valori mai mici ale alcoolemiei, astfel încât șoferii în cauză să nu răspundă penal pentru faptele lor.

Potrivit informațiilor strânse de procurorii maramureșeni, în urma sesizării polițiștilor din cadrul DGA, asistenta Mihaela Cristina Coste ar fi primit mita între anii 2015 și 2021, printr-un intermediar. De la fiecare din cei 10 șoferi care voiau să le fie redusă din pix alcoolemia, femeia ar fi cerut între 1.000 și 5.000 de lei.

În cadrul anchetei declanșate în acest caz, în perioada martie – mai 2022, polițiștii anticorupție din Maramureș au efectuat cinci percheziţii domiciliare(din care una la sediul Serviciului Județean de Medicină Legală Maramureș – Compartimentul Toxicologie) și patru percheziții auto. Descinderile i-au vizat atât pe asistenta Coste, cât și pe doi presupuși complici și pe un biolog din cadrul Serviciului de Medicină Legală Maramureș. Ulterior, Mihaela Coste și unul dintre complici au fost arestați.

Între timp, anchetatorii au ridicat de la sediul Serviciului Județean de Medicină Legală Maramureș eșantioane care conțineau probe de sânge, în vederea expertizării. Pe lângă acestea au fost preluate documente, înscrisuri și date informatice stocate în memoria unui calculator conectat la un aparat tip “Gazcromatograf“, care atestau prelucrarea unor probe de sânge în perioada 2015-2021.

DGA a anunțat trimiterea în judecată, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a asistentei Mihaela Cristina Coste, a unuia dintre șoferii care au apelat la serviciile acesteia și a unui complice a acestuia din urmă.

Dosarul a fost repartizat pentru a fi judecat la Tribunalul Sălaj și a fost înregistrat în cursul zilei de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *