Țurcaș Septimiu a promis că demisionează, dacă va fi condamnat definitiv. Se ține oare de cuvânt?

Proaspăt condamnat definitiv pentru fapte de corupție la 3 ani de închisoare cu suspendare, primarul Șimleului, Septimiu Țurcaș, a promis în campania electorală din vară că va demisiona în cazul în care va fi condamnat definitiv.

Țurcaș a fost demis din PNL și s-a văzut nevoit să candideze fără sigla partidului, astfel că în campania electorală pentru alegerile locale a făcut mai multe filmulețe în direct pe Facebook.

Într-unul dintre videoclipuri a abordat și subiectul acesta în care a fost condamnat pentru corupție și susținea că este nevinovat și mai mult, că o va demostra în instanță. Dar Țurcaș a promis atunci, că în eventualitatea în care va fi condamnat definitiv, nu va aștepta ordinul prefectului pentru a fi demis, ci își va înainta singur demisia, în semn de respect pentru șimleuani.

Promisiunea este din iulie, după condamnarea de la Tribunalul Maramureș

Primarul din Şimleu Silvaniei, liberalul Septimiu Ţurcaş, a postat un mesaj pe reţelele de socializare, la o zi după ce judecătorii Tribunalului Maramureş l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. În postare, edilul susţine că este nevinovat şi îşi exprimă convingerea că sentinţa definitivă îi va fi favorabilă. În caz contrar, el precizează că va demisiona din funcţia în care a fost ales în urmă cu 16 ani. Ţurcaş subliniază că de-a lungul celor patru mandate de primar i s-a adus mai multe „acuzaţii neadevărate şi dureroase”, dar că de fiecare dată când s-a ajuns în justiţie, şi-a dovedit nevinovăţia, potrivit Adevărul.


Nu știm ce va face Țurcaș pentru că am încercat să luăm legătura cu el, dar nu răspunde la telefoane. Voi ce credeți, se va ține de cuvânt și va demisiona sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *