UDMR amenință cu ieșirea de la guvernare. Mărul discoriei Ministerul Mediului

Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, a declarat luni că a aflat oficial faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii. „Până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord”, a precizat deputatul, el precizând că UDMR ia în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare.

Întrebat în emisiunea „Proiect de ţară: România”, de la Prima News, cum comentează faptul că PNL vrea Ministerul Mediului la rotativa guvernamentală, el a afirmat că a aflat astăzi oficial acest lucru.

„Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, a spus Csoma Botonad.

El a precizat că, dacă se ia în calcul o abordare pur matematică, atunci trebuie să fie raportată la momentul 2021. „Dacă în 2021 valoarea noastră guvernamentată a fost x plus 1, când USR a ieşit de la guvernare, nu cred că acum am valora X minus 1. (..) Nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca noi să avem mai puţine ministere şi celealte partide să aibă aceeaşi pondere”, a arătat Botond, potrivit News.ro.

Întrebat ce va face Uniunea în scenariul acesta, Csoma Botond a spus: „Va fi o decizie statutară, dar (..) sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare, pentru că atunci în percepţia publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan. Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic, şi cu aceasta nu putem să fim de acord. Există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”, a spus reprezentantul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *