Un polițist din cadrul IPJ Sălaj a refuzat o mită de 300 de euro. Suspectul a fost încătușat și reținut

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în dosarul nr. 118/P/2021, procurorul de caz a dispus la data de 03.06.2021 măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore față de suspectul V.D., cu privire la care s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Legea 78/2000 rep.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că la data de 03.06.2021 i-a oferit suma de 300 euro martorului D.G., ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, pentru a-l determina pe acesta să nu-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu, mai exact să nu ia măsurile legale de constatare și sancționare a suspectului pentru săvârșirea unei contravenții la regimul rutier.

La data de 04.06.2021, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acțiunii penale față de V.D., pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Legea 78/2000 rep.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Județene Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Sălaj.

Precizăm faptul că punerea în mişcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situatie să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *