Unde trebuie depusă declarația pe proprie răspundere pentru prețurile plafonate la energie

Toți românii care au mai multe proprietăți trebuie să depună o declarație pe proprie răspundere și să aleagă locul de consum pentru care vor beneficia de prețurile reduse. Această prevedere a creat un adevărat haos, iar oamenii sunt speriați că vor primi facturi uriașe.

Legea care stabilește noile prețuri plafonate la energia electrică îi pune pe drumuri pe români. Actul normativ a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis și se va aplica începând cu 1 ianuarie 2023.

Potrivit unei prevederi ale acestei legi, românii care au mai multe proprietăți trebuie să aleagă locul de consum pentru care vor beneficia de un preț redus la curentul electric. Pentru toate celelalte vor plăti facturi mai mari. Românii care au o singură proprietate nu trebuie să depună această declarație. Ei vor beneficia automat de compensare.

Cum arată declarația

Oamenii care au mai multe proprietăți trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere în care să menționeze adresa locului de consum pentru care doresc să primească compensarea. Modelul acestei declarații a fost deja publicat pe site-ul ANRE. (în partea dreaptă sub secțiunea drepturile tale)

Declarația poate fi descărcată de românii care au obligația să o depună. Aceasta se completează cu datele personale și depune fie în format fizic la sediul furnizorului de energie, fie online în format electronic. Mulți români s-au speriat însă de noua lege și au luat cu asalt sediile furnizorilor. Unii au stat cu orele la coadă pentru a completa și a depune direct această declarație. La numerele de telefon oferite de furnizorii de energie este imposibil să vorbești cu un operator și să ceri explicații. Liniile sunt mereu ocupate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *