Viceprimarul Vlad Pașcalău și deputatul Florian Neaga prezenți la un eveniment la Grădina Botanică Jibou

Gradina botanica „Vasile Fati” Jibou a fost in perioada 9-19 August 2022, gazda Simpozionului International de Arte Vizuale „ARTA ÎN GRĂDINĂ”, EDIȚIA A XI-a, avand tematica: DESPRE NATURĂ. Firul de iarbă, copacul, frunza, floarea, fructul, sămânța.

Un eveniment important pentru tara noastra si cu atat mai mult pentru orasul nostru, pentru care prezenta artistilor nationali si internationali valorosi si recunoscuti ne onoreaza: Florin Gherasim (Cluj-Napoca ), Kancsura Istvan (Cluj-Napoca), Adrian Rauca (Cluj-Napoca),

Radu Șerban (Cluj-Napoca, Gil Turculet (Cluj-Napoca), Serge Vasilendiuc (Polonia)

„Azi, am participat alaturi de domnul deputat Dr. Neaga Florian la vernisajul artistilor participanti, ocazie cu care am admirat minunatele lucrări realizate în perioada Simpozionului din acest an de către acestia”, transmite viceprimarul Vlad Pașcalău.

Pe lângă renumiți artisti invitati, la tabara de creație au participat si copiii de la Centrul Multifuncțional Jibou, care au realizat lucrări cu modelaj in lut replicate cu mulaj in ghips, cu valorificarea motivelor florale și vegetale din perimetru grădini botanice. Am fost placut surprins de migală si atenția la detalii a micilor artiști, pentru care această tabără a reprezentat o inițiere in domeniul artelor, culturii si a frumosului.

Lucrările expuse vor fi donate și vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Jibou și Primăria Jibou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *