VIDEO! Dr. Ciobanca Vasile Petru a vorbit despre perioada „neagră” a pandemiei COVID la „Zilele Medicale Sălăjene”

COLEGIUL MEDICILOR SĂLAJ a organizat SIMPOZIONUL :ZILELE MEDICALE SĂLĂJENE” EDIŢIA a -XXI-a, desfășurat pe platforma online ZOOM, în perioada 16-18 martie 2021. La eveniment au participat peste 70 de persoane, medici renumiți din toată țara de diferite specialități, reprezentanți ai instituțiilor publice, dar și avocatul Mircea Popovici, cel care a vorbit despre „Consimțământul informat al pacientului”.

În cea de a doua zi a simpozionului, 17 martie, au luat cuvântul dr. Ciobanca Vasile Petru – manager SC Salvosan Ciobanca SR Zalău, dar și Prof. Univ. dr. Vereșiu Ioan Andrei de la UMF Cluj – medic colaborator la Clinica Salvosan Ciobanca Zalău, ocazie cu care au prezentat conceptul de integrare clinică.

„Am prezentat cazuri de toate felurile de COVID, de la simple – grave, cazuri care au trecut prin clinica noastră, dar am fost pregătit în totdeauna ca fiind cazuri grave. S-a avut în vedere mereu satisfacerea pacientului și integrarea colegilor de toate specialitățile, ca împreună să facem front comun pentru al diagnostica la timp, al trata la timp și de a se bucura împreună cu noi de succesul pe care l-a avut.

De la simpozionul de anul trecut am prevăzut dezastrul medical și economic, dar și celelalte legate toate, de la panică la frică. Pas cu pas am intrat în toate aceste probleme, dar am reușit să le depășim. Satisfacția mea este că am gestionat fără evenimente majore și cu satisfacții bune, respectiv la faptul că pacienții noștri au învins COVID-ul, dar și alte boli, iar acum se simt mai bine. Tot succesul a fost posibil prin munca în echipă a colegilor de la alte specialități – pneumologie, infecțioase, chirugie, oncologie, Zalău – Cluj, Institutul Inimi, etc.”, a transmis dr. Ciobanca Vasile Petru la finalul simpozionului.  


Cazuri de COVID grave depistat la Clinica Salvosan Ciobanca și tratate exemplar

Un caz la începutul aprilie 2020, imagiștii Salvosan Ciobanca Zalău descriu modificari pulmonare, fără să specifice COVID, iar la spitalul de infecțioase din Cluj s-a confirmat virusul SARS-CoV-2. Urmează nenumărate cazuri depistate, inclusiv cu CT. Clinica Salvosan Ciobanca Zalău a reușit să gestioneze peste 100 de bolnavi internați fără răspândirea viruslui.

Alt caz, cu aceiași manifestare, merge ambulanța după pacient, posibil cu lipsă de oxigen sub 60%, 90 % din spațiul pulmonar ocupat sever. Pacientul este externat și mulțumesc colegilor de la pneumologie a spitalului județean. La prima suspiciune de COVID, eu i-am administrat anticuagulante, a fost urmărit în permanență. Pacientul este acasă și meritul este al colegilor pneumologi pentru care le mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *