VIDEO| Europarlamanetarul Cristian Terheș a solicitat în plenul Parlamentului European demisia Ursulei von der Leyen

„Ursula von der Layen trebuie demisioneze imediat și necondiționat din poziția de Președinte al Comisiei Europene ca urmare a faptului că acțiunile ei sunt în momentul de față anchetate penal de către Parchetul European (EPPO)”, a cerut europarlamentarul Cristian Terheș în Plenul Parlamentului Europena pe data de 17.10.2022.
Prezentăm în continuare discursul integral din Parlamentul European:
„Domnule președinte, dragi colegi,
Ursula von der Layen trebuie să demisioneze imediat și necondiționat din poziția de Președinte al Comisiei Europene ca urmare a faptului că acțiunile ei sunt în momentul de față anchetate penal de către Parchetul European (EPPO).
EPPO tocmai ce a anunțat acum câteva zile că investighează modul în care au fost semnate contractele între Comisia Europeană și producătorii de vaccinuri.
Aceasta este ceea ce Curtea Europeană de Conturi tocmai a făcut public într-un raport acum câteva zile, și citez:
“Comisia a semnat, până în noiembrie 2021, contracte în valoare de 71 miliarde de euro în numele statelor membre ca să achiziționeze până la 4,6 miliarde de doze de vaccin COVID-19.”
Asta înseamnă că [Ursula] a achiziționat 10 doze de vaccin pentru fiecare cetățean UE pe baza unor contracte ce nu au fost prezentate niciodată publicului.
Acesta este modul în care contractele pe care le-a semnat cu aceste companii farmaceutice au fost prezentate publicului.
Cum este asta posibil acest lucru într-o Uniune Europeană care este chemată a fi transparentă cu modul în care folosește banii oamenilor?
Așa că, solicit din nou și chem din nou pentru demisia imediată și necondiționată [a Ursulei von der Leyen]!
Vă mulțumesc!”
Biroul de presă
Europarlamentar Cristian Terheș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *