VIDEO| Stadion nou, cadou de ziua lui Dinamo, anunță ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode

Dinamo a celebrat azi, în avans, 74 de ani de existență. Au fost premiați toți cei care au scris istorie, însă momentul culminant a fost predarea dosarului stadionului de către Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, către Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației. Așadar Dinamo va avea un stadion nou. 

Clubul Dinamo a sărbătorit azi, în Parcul Sportiv Dinamo, 74 de ani de existență.

O zi onorată de nume mari din istoria clubului, de la toate secțiile, de la Leon Rotman, la Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, Mircea Lucescu, Marius Niculae sau Ionel Danciulescu și Ancuța Bodnar, cea mai nouă campioană olimpică dată de clubul din „Ștefan Cel Mare”. Cei mai vechi sportivi, dar și cei încă în activitate, cum e și cazul lui David Popovici, ultimul venit în club, au fost premiați și aplaudați în fața tribunei oficiale a stadionului Dinamo unde au luat loc și juniori de la toate disciplinele.

Moment emoționant la start

Ivona Patzaichin, fiica lui Ivan Patzaichin, a fost prima invitată pe scenă. A primit o plachetă aniversară după care a donat două premii și un costum al fostului mare campion dinamovist pentru muzeul de la CS Dinamo, care nu avea niciun obiect al legendarului canoist. Cu lacrimi în ochi, Ivona a rostit câteva cuvinte și le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru aplauze.

Momentul culminant: noul stadion pentru Dinamo

Cel mai important moment al zilei pentru suflarea dinamovist a fost intrarea „în scenă” a lui Mircea Lucescu. „Il Luce” și-a anunțat revenirea la Dinamo atunci când noul stadion va fi gata:

„Cred că se întorc vremurile de altădată. Am spus că nu mă reîntorc până nu se construiește un nou stadion. Au trecut 32 de ani de când n-am mai fost pe acest stadion, doar ca adversar, în două rânduri cu Rapid. Iată că se întâmplă acest lucru acum. Sper să mă revăd cu domnul Bode peste 3 ani, când va tăia panglica stadionului”.

A urmat intervenția lui Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, care a predat toată documentația stadionului către Ministerul Dezvoltării pentru construirea noii arene:

„Sper să avem și echipă în 2024, una de cupe europene. Am aflat însă că Dinamo va avea sigur un antrenor de cupe europene, pe Mircea Lucescu. Cum a zis și dânsul, acest club plin de nume ce-au adus respect țării, merită un stadion nou. Clubul Dinamo e un simbol, azi scriem istorie pentru clubul Dinamo. Construim o arenă multifuncțională pentru Dinamo. Stadionul va fi preluat de CNI curând”.

Aniversarea s-a încheiat cu o partidă de Old Boys între numele mari din istoria lui Dinamo și meciul de handbal dintre Dinamo și Steaua. Primul, un deliciu pentru cei prezenți, al doilea sărbătoare de titlu pentru „dulăi”.

Fiți siguri că Dinamo va avea un stadion nou. CNI are termeni clari, Guvernul sprijină această investiție așa că nu ne rămâne decât să ne vedem sănătoși la inaugurare. – Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *