Vinurile FortSilvan premiate cu medalii de aur și argint la un concurs internațional de la Budapesta

Academia Maghiară a Vinului, Hungarian Grape and Wine Culture Ltd, Consiliul Național al Comunităților Montane, Ordinul Maghiar al Vinurilor Steagului și Școala de Vinuri István Soós din Budapesta, au organizat la Budapesta cea de-a 15-a ediție a Concursului de Vinuri Carpatice György Csávossy, la care au fost reprezentate șase țări – România (Transilvania), Ucraina (Bazinul Carpatic), Serbia (sudul Ungariei), Croația (sudul Baraniei), Slovenia (Munții Muravia) și Slovacia (Slovacia).

Evenimentul a avut loc pe 24 noiembrie 2021 în Ferma Tang a Școlii de vinuri István Soós.

Un total de 157 de probe au fost trimise de către fermieri, 105 probe din Transilvania au fost trimise din mai multe regiuni viticole românești.

Microregiunea Sălajului a fost reprezentată de Crama Fort Silvan din Camăr – administrată de Attila Szoboszlai, care a înscris șase soiuri de vin, toate acestea urmând să fie premiate.

Vinul alb sec Festeasca Regală 47 și vinul Merlot, vin Cuvee obținut din Festeasca Neagră, Merlot și Pinot Noir, au câștigat medalia de aur, în timp ce Fort Silvan 47 Rosé sec, Pinot Noir roșu sec și Merlot 47 roșu sec au primit medalii de argint.

Încă de la mijlocul secolului al XIX-lea, în regiunea Silvaniei se produceau vinuri excelente, iar vinurile produse aici erau premiate în marile orașe ale Europei, la Paris, Viena și Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *