Volodimir Zelenski: Suntem lăsați singuri să ne apărăm. Nu văd cine este gata să lupte cu noi

Într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook joi seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a a spus că altor state le este „frică” să sprijine aderarea Ucrainei la NATO și că ”au fost lăsați singuri”, transmite CNN.

Părând sumbru și obosit, Zelenski a continuat:

  • „Cine este gata să garanteze aderarea Ucrainei la NATO? Sincer, tuturor le este frică. I-am întrebat pe toți partenerii statului dacă sunt alături de noi. Sunt alături de noi, dar nu sunt pregătiți să ne ia într-o alianță cu ei (…) Oricâte conversații am avut cu lideri străini, am auzit doar câteva lucruri. Primul este că suntem susținuți. Sunt recunoscător fiecărui stat care ne ajută în mod concret, nu doar în cuvinte. Dar există un al doilea – suntem lăsați singuri să ne apărăm statul. Cine este gata să lupte cu noi? Sincer, nu văd”, a spus Zelensky.

„Astăzi i-am întrebat pe cei 27 de lideri ai Europei dacă Ucraina va fi în NATO, am întrebat direct. Toată lumea se teme, nu răspunde. Și nu ne este frică, nu ne este frică de nimic”, a spus Zelenski.

Zelenski a mai transmis că a fost transformat de ruși în ”ținta numărul 1” și că se află în sediul Guvernului:

  • „Potrivit informaţiilor noastre, inamicul m-a transformat în ţinta numărul unu, iar pe cei din familia mea în ţinta numărul doi. Vor să distrugă politic Ucraina distrugându-l pe şeful statului. Avem informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev”, a declarat el, adăugând că se află la sediul Guvernului, alături de alţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *