Zeci de cerșetori, originari din Sălaj, amendați la Dej de poliția locală

M

Polițiștii locali din Dej i-au luat la rost pe cerșetorii din oraș. Au fost aplicate peste 300 de sancțiuni în acest an pentru cerșetorie, iar 90 dintre ele doar în ultima lună. Majoritatea celor care cerșesc pe străzile din Dej sunt femei, care aduc după ele copii. Acestea vin cu trenul din Jibou, județul Sălaj până în Dej sau Cluj-Napoca pentru că „au mai multe șanse de a face un bănuț”.

cers 1.jpeg

Sătui de problemele create de cerșetori, polițiștii din Dej au început să îi aștepte pe aceștia chiar în gară. După ce îi amendau, îi „îndeamnau” să se întoarcă în Sălaj, către localitățile de domiciliu. Din păcate, chiar dacă și-ar dori să ia măsuri mai drastice, polițiștii sunt cu mâinile legate în fața legii deficitare care îi împiedică pe aceștia să își facă treaba. De fiecare dată când sunt prinși, cerșetorii primesc amenzi, singurul lucru care poate fi aplicat de autoritățile locale, iar majoritatea rămân neplătite.

cers 2.jpeg

În mod normal, autoritățile locale ar trebui să anunțe și asistența socială din cadrul primăriilor, care împreună cu cei de la Protecția Copilului trebuie să ia măsuri pentru protejarea celor mici folosiți de părinți la cerșit pentru impresionarea oamenilor, dar nu prea se întamplă acest lucru.

Sursa Foto: Dejeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *