2023, anul investițiilor în infrastructura școlară

Bugetul municipiului Zalău a fost votat de toți consilierii locali în ședința extraordinară de marți, 31 ianuarie 2023. În acest an, bugetul Zalăului este de 434.105.260 lei, 394.433.930 lei provinind din veniturile bugetului local, iar 39.671.330 lei din împrumutul primăriei pentru cofinanțarea proiectelor europene.
244.448.470 lei vor fi alocați pentru dezvoltarea municipiului Zalău (70 la sută din bani provenind din fonduri europene), iar suma de 189.700.790 lei este vizată pentru funcționare.

Dezvoltarea continuă a municipiului a fost un factor important în construirea bugetului în acest an, drept dovadă secțiunea de dezvoltare fiind mai mare decât secțiunea de funcționare.
În acest context, bugetul cuprinde o serie de proiecte de investiții importante care vor moderniza orașul și vor acoperii nevoile cetățenilor. Mai mult decât atât, în bugetul de anul acesta sunt cuprinse proiecte de investiții pentru sistemul de invâțământ din Zalău deoarece un act educațional de calitate, înseamnă și infrastructură școlară modernă, infrastructură școlară de nivel european.
Nu mai puțin de 6 unități de învățământ, Liceul Padagogic ”Gheorghe Șincai”, Școala Ginmazială ”Porolissum și Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Zalău, Școala Ginmazială ”Mihai Eminescu” Zalău ( se reabilitează corp B și Sala de Sport), Școala Gimnazială ”Iuliu Maniu” Zalău, Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Zalău și Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” Zalău, vor intra în reabilitare în acest an.
Mai mult, Primăria municipiului Zalău va construi și o creșă de 110 locuri pe strada Bistriței.
De menționat este faptul că toate cererile de finanțare pentru aceste proiecte de investiții sunt semnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *