41 de parlamentari PNL cer nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier

41 de parlamentari PNL cer nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier și refacerea coaliție cu USR și UDMR. Ei au semnat o scrisoare publică ce a fost dată publicității de echipa lui Orban.

Cei 41 de parlamentari loiali lui Orban cer, de asemenea, ca PNL să respingă orice negociere cu PSD pentru învestirea unui nou guvern.

Imediat ce moțiunea de cenzură a trecut, Ludovic Orban a anunțat public că cere refacerea coaliției cu USR și UDMR.

Vezi integral textul scrisorii:

”Dragi români,

România se află într-o criză politică și guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanșată în mod iresponsabil și unilateral de prim-ministru și soldată astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament.

Nu există o explicație rațională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situație critică și nici în privința planului de soluționare a crizei politice. Ne delimităm public față de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic și social, care nu poate continua, ținând cont de așteptările societății românești.

România este în fața unui dezastru umanitar determinat de impactul fără precedent al pandemiei COVID-19 și de incapacitatea Guvernului astăzi demis de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului.

Este previzibil faptul că situația sanitară se va agrava semnificativ în perioada imediat următoare, cu prețul pierderii vieții tot mai multor persoane. Totodată, crizei sanitare i se suprapune o evoluție economică extrem de dificilă, determinată de creșterea prețurilor la energie în perioada sezonului rece și de erodarea puterii de cumpărare.

Prioritatea absolută a acestui moment este una clară și lipsită de echivoc: soluționarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice și învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcțiune imediat și să facă față conjuncturii extreme în care se află România!

 

Imperativul social actual se află în contradicție flagrantă cu orice tentativă de tergiversare în identificarea unor noi soluții de guvernare. Orice actor politic sau instituțional care acționează pentru perpetuarea incertitudinii politice și a provizoratului demonstrează o iresponsabilitate criminală față de toți cetățenii României.

 

Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD.

 

Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al

Parlamentului.

 

Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experiență politică și guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situația de criză în care se găsește România nu lasă loc de experimente politice.

 

Facem apel la maturitate politică și înțelepciune din partea tuturor actorilor politici și parlamentarilor Partidului Național Liberal, precum și din partea celorlalte formațiuni politice parlamentare care și-au exprimat dorința de a continua guvernarea alături de PNL, prin susținerea lui Ludovic Orban ca prim-

ministru.”

 

ORGANIZAȚIA NUME FUNCȚIA

ALBA Corneliu Olar Deputat

Sorin Bumb Senator

ARAD Ioan Cristina Senator

ARGEȘ Adrian Miuțescu Deputat

Dănuț Bica Senator

BACĂU Cătălina Ciofu Deputat

Elena Hărătău Deputat

BIHOR Ioan Cupșa Deputat

BISTRIȚA

NĂSĂUD

Diana Morar Deputat

Ovidiu Iosif Florean Senator

BRĂILA Alexandru Popa Deputat

BRAȘOV Cristina Vecerdi Deputat

Dumitru Flucuș Deputat

CLUJ Adrian Oros Senator

Sabin Sărmaș Deputat

CONSTANȚA Bogdan Bola Deputat

DÂMBOVIȚA Gabriel Plăiașu Deputat

GALAȚI George Scarlat Deputat

Onuț Atanasiu Deputat

DOLJ Nicolae Giugea Deputat

GORJ Ion Iordache Senator

IALOMIȚA Luminița Barcari Deputat

 

IAȘI Alexandru Kocsis Deputat

Sorin Năcuță Deputat

ILFOV Daniel Gheorghe Deputat

MUREȘ Ervin Molnar Deputat

PRAHOVA Alexandru Nazare Deputat

George Ionescu Deputat

SIBIU Constantin Șovăială Deputat

Christine Tellmann Deputat

TELEORMAN Costel Barbu Deputat

TIMIȘ Claudiu Chira Deputat

VÂLCEA Claudia Banu Senator

VASLUI Iulian Mihai Bîca Senator

VRANCEA Ion Ștefan Deputat

Ionel Dancă Deputat

Raluca Ioan Senator

BUCUREȘTI Violeta Alexandru Deputat

Antonel Tănase Deputat

DIASPORA Viorel Badea Senator

Valentin Făgărășian Deputat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.