AUR pentru Alexandru Bologa in cadrul Campionatelor Europene de nevazatori

In Cagliari (Italia) se desfasoara in aceste zile, Campionatele Europene pentru judoka nevazatori. Romania a reusit castigarea medaliei de aur prin Alexandru Bologa, sportiv medaliat de doua ori cu bronz la Jocurile Paralimpice, in 2016 si 2021.

Aflat pe locul 1 in clasamentul mondial la categoria -73 kg, judoka pregatit la Cluj-Napoca de Tamas Gergely si Andreica Gianina a reusit sa faca un concurs perfect. Dupa un prim tur liber, sportivul nostru l-a invins in sferturi, printr-un procedeu de luxare (kansetsu-waza), pe georgianul Mishiko Shiobrishvili, ca mai apoi in semifinale, dupa doua procedee de tehnice de aruncare (seoi-nage), punctate cu Wazari, sa il invinga pe Djibrilo Iafa din Portugalia.

In finala, Alex a reusit ca printr-o tehnica de strangulare (shime-waza) sa castige medalia de aur in fata lui Lennart Sass din Germania.

La competitia din Italia sunt inscrisi judoka din 20 de tari: Azerbaidjan, Croatia, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Lituania, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Italia, Ucraina, Georgia, Elvetia si Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *