CJ Sălaj alocă 1,85 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor de asistență socială
Consiliul Județean Sălaj a dat startul depunerii proiectelor de asistență socială, prin care unitățile de cult, asociațiile și fundațiile care acordă asistență socială persoanelor cu nevoi sociale asistate în Sălaj pot beneficia, în acest an, de finanțări nerambursabile.
Programul dispune de un buget de 1,85 milioane de lei, valoarea finanțării solicitate pentru un proiect fiind de cel mult 18.000 lei/lună. Sunt eligibile cheltuielile cu salariile de încadrare ale personalului calificat în domeniul asistenței sociale, în limita a 90% din valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată (inclusiv plata aferentă contribuției asiguratorie pentru muncă, diferența reprezentând partea de cofinanțare a beneficiarului).
Proiectele se depun la Registratura CJ Sălaj, din Piața 1 Decembrie 1918, nr. 11, Zalău, până cel târziu în 31 martie 2023, ora 13.30. Evaluarea și selecția proiectelor se va face în perioada 3-13 aprilie 2023, de către o comisie stabilită prin dispoziția președintelui instituției, rezultatul sesiunii de selecție urmând să fie publicat pe site-ul www.cjsj.ro.
Inițiativa are ca obiectiv general îmbunătățirea calității vieții și a confortului psiho-social pentru persoane cu nevoi sociale asistate provenind din următoarele categorii:
- vâstnici peste 65 de ani, cu incapacităţi fizice de sănătate, capacităţi reduse de îngrijire, a căror sursă de venit să nu depăşească 1.900 lei/persoană singură, respectiv 3.500 lei/cuplu;
- copii aflaţi în dificultate, cu risc de separare de părinţi sau părăsiţi de părinţi;
- copii, tineri și adulți cu dizabilităţi, aflaţi în dificultate, cu certificat de încadrare în grad de handicap.
Ghidul Solicitantului împreună cu anexele aferente sunt disponibile pe site-ul Consiliului Județean Sălaj, la secțiunea Strategii/Programe/Proiecte, rubrica Programe finanțate din bugetul Județului Sălaj sau accesând linkul următor: Programe finanțate din bugetul Județului Sălaj
Anul trecut, prin intermediul acestui program finanțat de la bugetul județului, aproximativ 500 de persoane defavorizate din Sălaj au beneficiat de servicii sociale la domiciliul asistatului, în centre de zi, cantine sociale și în centre de zi pentru copii și tineri cu dizabilități. De asemenea, au fost cofinanțate 53 de locuri de muncă – majoritatea în mediul rural, iar 22 de entități prestatoare de servicii sociale au fost sprijinite să funcționeze.