USR Sălaj: Tomberoane sub geamul oamenilor în Bocșa!

În epoca tehnologiei, într-o localitate sălăjeană ghenele de gunoi sunt lipite de blocul de locuințe. 

Locuitorii unui bloc din Bocșa sunt disperați de situația insalubră pe care o suferă din cauza containerelor de gunoi lipite de apartamentele lor. Discutăm despre o familie cu 2 părinți, trei copii minori și un pensionar.

Cei afectați au făcut luni o sesizare către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sălaj dar, deși li s-a promis că în termen de 3 zile vor fi îndepărtate tomberoanele, acestea zac în continuare sub geamurile lor și cu lacăt pe grilajul ce le împrejmuiește.

Colegii noștri de la USR Sălaj au vizitat azi zona și au constatat că persoanele care locuiesc în imobilul situat pe strada Liliacului nr. 8 din localitatea Bocșa au 3 containere de colectare a gunoiului selectiv și alte 3 pubele de gunoi menajer lipite de peretele blocului, sub ferestrele locuințelor proprietate persoană.

Ghenele de gunoi aparțin de magazinul aflat la parterul imobilului.

Conform Ordinul nr 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena și sănătate publică privind mediul de viață al populației, se impune amplasarea ghenelor la minim 10 metri de ferestrele locuințelor.

Locatarii sunt îngrijorați că în perioada următoare temperaturile vor crește și există în zonă riscul creării unor focare de infecții. De asemenea, mirosurile neplăcute le va face viața imposibilă la blocul aflat, în mod ironic, pe strada Liliacului.

USR Sălaj solicită în mod public organelor competente să ia de urgență măsuri în vederea schimbării locației ghenelor de gunoi în discuție.

Comunicat transmis de USR Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *