Lucian Bode: „Județul Sălaj și România au scris istorie „

Județul Sălaj are primii săi kilometri de autostradă, prin deschiderea sectorului Nușfalău-Suplacu de Barcău din autostrada A3. Prin inaugurarea acestor 13,5 kilometri, România depășește borna de 1000 km de drumuri de mare viteză.

Primul pas în construirea acestui segment a fost făcut cu trei ani în urmă, la Marca în județul Sălaj, când Lucian Bode a semnat, în calitate de ministru al Transporturilor, contractul de proiectare și execuție a acestui segment de drum.

Despre readucerea la viață a proiectului A3, Lucian Bode a declarat: ”Este un proiect pe care l-am deblocat, i-am accelerat implementarea, am închis la nivel de contracte cât mai multe dintre secțiuni și i-am asigurat finanțarea. Evoluția ulterioară a acestui proiect depinde de implicarea autorităților care au de livrat cele mai eficiente soluții la provocările din teren. Dezvoltarea României prin infrastructura de transport este punctul forte al guvernării, pentru că rețeaua căilor de transport rămâne coloana vertebrală pe care se va ridica economic România”.

Depășirea primilor 1000 km de drumuri de mare viteză reprezintă un pas important în reducerea timpului de tranzit pe coridoarele europene de transport care ne traversează teritoriul.


2 thoughts on “Lucian Bode: „Județul Sălaj și România au scris istorie „

  1. Felicitari pentru implicare in proiectul „Autostrada Transilvania ” si centura Zalaului.
    Pacat ca ati plecat de la Transporturi, acum eram mult mai avansati cu autostrada…

  2. Ce treaba au Neluțu primarul din Marca sau primarul de la Maieriste situată la partea opusă județului cu o lucrare a Guvernului României? Din partea guvernului cine a fost? Sau era proiectul PNL?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *