Comunele Boghiș și Rus derulează perfect Programul Național de Cadastru și Carte Funciară

Comunele Boghiş şi Rus sunt cele mai avansate în cadrul Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, ce prevede înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, 85% din teritoriul acestora fiind deja cadastrat. Pe locul III se situează comuna Nuşfalău, cu un procent de cadastrare de 70%.

Un număr de 21 de UAT-uri din Sălaj sunt cuprinse în programul de cadastrare finanţat din fonduri europene, prin POR 2014-2020, potrivit datelor prezentate joi, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, de către directorul OCPI Sălaj, Sergiu Panie.

Celelalte UAT-uri au semnat sau urmează să semneze cu OCPI Sălaj contracte pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale asigurate din finanțarea multianuală ANCPI, în județul Sălaj.

Beneficiile cadastrării sistematice sunt: creșterea siguranței circuitului civil al proprietăților, reducerea costurilor tranzacțiilor, dezvoltarea rapidă a proiectelor de infrastructură, dezvoltarea pieței creditului ipotecar, finalizarea procesului de restituire a imobilelor la nivelul UAT-urilor, înregistrarea domeniului public și privat al UAT-urilor și al Statului Român, înregistrarea imobilelor deținute fără acte (înscrierea posesiei) şi eliberarea certificatelor de moștenitor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *