DSVSA Sălaj prezintă rezultatele controalelor pe domeniul siguranței alimentare de sărbători
Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul DSVSA Sălaj au efectuat, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, precum și în perioada acestora, o serie de controale în unități de tipul magazinelor alimentare, cantine, restaurante, pizzerii, supermarketuri, unități de procesare carne (carmangerii, măcelării, magazine de carne), în baza protocolului încheiat între Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Sălaj și Direcția de Sănătate Publică Sălaj, având ca scop intensificarea controalelor și impunerea respectării cadrului legal privind siguranța alimentelor și protecția consumatorului în unitățile care produc, depozitează sau comercializează produse de origine animală și non animală, precum și în baza dispozițiilor Instituției Prefectului județul Sălaj și Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
Au fost controlate un număr total de 125 unități, în care pentru deficiențele constatate s-au aplicat un număr de 14 amenzi în cuantum de 69.600 lei, 5 avertismente și s-a reținut oficial în vederea distrugerii cantitatea de 21,72 Kg carne și produse din carne în valoare de 651,6 lei, după cum urmează:
Tipul de
Unități Controlate |
Nr.
Unități Controlate |
NECONFORMITATI IDENTIFICATE | S A N C T I U N I | |||||
Nr.
Amenzi |
Valoare
amenzi |
Nr.
Avertis- mente |
Reținere
Oficială produse |
Cantitate
Produse retinute – kg |
Valoare produse reținute | |||
UNITATE
CARNE PREPARATA |
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
MAGAZINE ALIMENTARE | 29 | depozitare necorespunzatoare,
echipament protectie incomplet |
2 | 2400 | 2 | 1 | 6,8 | 204 |
PIATA AGROALI-MENTARA | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
FAST FOOD | 12 | spatii pentru comercializarea
produselor alimentare necorespunzatoare |
4 | 4800 | 0 | 0 | 0 | 0 |
DEPOZITE ALIMENTARE | 10 | depozitare necorespunzatoare | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
DEPOZIT
FRIGORIFIC |
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
CARMANGERIE | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
CONTROALE IN TRAFIC | 7 | manipulare necorespunzatoare
a produselor alimentare |
1 | 1200 | 0 | 0 | 0 | 0 |
SUPERMARKET | 17 | depozitare necorespunzatoare,
etichetare necorespunzatoare |
6 | 51200 | 1 | 0 | 0 | 0 |
RESTAURANT | 16 | depozitare necorespunzatoare,
echipament protectie incomplet, igiena necorespunzatoare |
1 | 10000 | 0 | 1 | 14,92 | 447,6 |
CATERING | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ABATOR CAPACITATE
MICA |
4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
MACELARIE | 8 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
LABORATOR Cofetarie-Patiserie | 7 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | |
UNITATE PROCESARE
LAPTE |
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Total | 125 | 0 | 14 | 69600 | 5 | 2 | 21,72 | 651,6 |
DIRECTOR EXECUTIV,
Dr. Adrian Mircea MARTIN