A fost semnat parteneriatul privind realizarea Cloud-ul Regional Nord-Vest

✍️ Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat, ieri, alături de omologii săi din Bihor – Ilie Bolojan, Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, Maramureș – Ionel Bogdan, Satu Mare – Pataki Csaba, respectiv de Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest.
👥 La evenimentul ce a avut loc la Baia Mare, a fost prezent ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloș.
📌 „Realizarea cloud-ului va aduce beneficii întregii regiuni, permițând simplificarea procesului birocratic, prin crearea unui serviciu digital care să asigure interconectarea bazelor de date ale fiecărei instituții din Regiunea Nord-Vest. Din fața calculatorului, cetățenii vor avea acces direct la toate serviciile publice locale, fără a mai fi nevoiți să meargă la ghișee. Procesul va fi unul de durată, însă, vorba lui Brîncuși: “Nu este greu să faci lucruri. Greu este să te pui în starea de a le face”. Deja am făcut pași importanți spre normalitatea din Uniunea Europeană. Împreună și eliminând discuțiile și parti-pris-uri politice, pregătim o strategie de dezvoltare integrată a Regiunii Nord-Vest, cu modele de bună practică, schimburi de experiență, preocupări comune pentru dezvoltarea fiecărui județ, după particularitățile sale”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.
🖥️ Cloud-ul de date aferent Regiunii Nord-Vest are o valoare totală de 30 milioane de euro și va fi finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 – Prioritatea 2 – O regiune cu localități SMART, pentru care Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este autoritate de management.
🛣️ Discuțiile purtate au vizat și dezvoltarea infrastructurii rutiere, în vederea îmbunătățirii conectivității între județele din regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *