A fost semnat parteneriatul privind realizarea Cloud-ul Regional Nord-Vest

✍️ Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat, ieri, alături de omologii săi din Bihor – Ilie Bolojan, Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, Maramureș – Ionel Bogdan, Satu Mare – Pataki Csaba, respectiv de Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest.
👥 La evenimentul ce a avut loc la Baia Mare, a fost prezent ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloș.
📌 „Realizarea cloud-ului va aduce beneficii întregii regiuni, permițând simplificarea procesului birocratic, prin crearea unui serviciu digital care să asigure interconectarea bazelor de date ale fiecărei instituții din Regiunea Nord-Vest. Din fața calculatorului, cetățenii vor avea acces direct la toate serviciile publice locale, fără a mai fi nevoiți să meargă la ghișee. Procesul va fi unul de durată, însă, vorba lui Brîncuși: “Nu este greu să faci lucruri. Greu este să te pui în starea de a le face”. Deja am făcut pași importanți spre normalitatea din Uniunea Europeană. Împreună și eliminând discuțiile și parti-pris-uri politice, pregătim o strategie de dezvoltare integrată a Regiunii Nord-Vest, cu modele de bună practică, schimburi de experiență, preocupări comune pentru dezvoltarea fiecărui județ, după particularitățile sale”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.
🖥️ Cloud-ul de date aferent Regiunii Nord-Vest are o valoare totală de 30 milioane de euro și va fi finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 – Prioritatea 2 – O regiune cu localități SMART, pentru care Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este autoritate de management.
🛣️ Discuțiile purtate au vizat și dezvoltarea infrastructurii rutiere, în vederea îmbunătățirii conectivității între județele din regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.