A3 „lotul Tunelul Meseș”: Turcii de la Makyol câștigă la CNSC împotriva CNAIR

Constructorul Makyol (Turcia) a câștigat la CNSC contestația depusă împotriva CNAIR care solicitase clarificări suplimentare privind oferta financiară pentru contractul de 8 miliarde lei Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău, lotul de 41 km. de pe traseul Autostrăzii Transilvania. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestaților a admis contestația Makyol, prin urmare constructorul nu trebuie să dea mai multe răspunsuri CNAIR care menține (deocamdată) termenul estimat de 29 martie pentru desemnarea câștigătorului.

Makyol este al doilea constructor din România după UMB raportat la numărul kilometrilor de autostradă contractați, cu 68 de kilometri pe toate cele 4 loturi ale secțiunii Sibiu – Făgăraș. Pe 23 ianuarie 2024, CNAIR a finalizat evaluarea ofertelor tehnice urmând ca până la finalul lunii martie (conform termenelor din SEAP, dar care pot fi prelungite) să termine evaluarea financiară.

Potrivit datelor din contestație pe care le-a consultat Economedia, pe 26 ianuarie, în etapa de evaluare financiară, CNAIR a transmis o solicitare către Makyol pentru a justifica prețurile din oferta declarată admisibilă. Deși anonimizată, din contestație se poate înțelege că oferta Makyol ar putea fi semnificativ sub estimarea CNAIR, situație care obligă Autoritatea contractantă să ceară explicații suplimentare așa cum a fost și cazul altor contracte. Makyol arată că a răspuns clar și detaliat solicitării de clarificare, dar că nu recunoaște legalitatea clarificării CNAIR, însă a dat curs acesteia pentru a nu-i fi descalificată oferta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *