Acţiune a poliţiştilor de investigare a criminalității economice sălăjeni pentru combaterea comerţului ilegal

Sâmbătă, 16 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o amplă acțiune pe raza municipiului Zalău, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale în domeniul fiscalizării veniturilor de către micii comercianți, precum și a drepturilor de proprietate intelectuală.

În cadrul acțiunii, polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat verificări și controale la 63 de societăți comerciale din municipiul Zalău, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 41.200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și au confiscat 2.404 lei, numerar nefiscalizat.

Astfel de acțiuni vor fi continuate de polițiștii sălăjeni pe întregul parcurs al sezonului de iarnă, pentru a preveni actele ilicite de comerţ, comerţul ambulant neautorizat şi pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *