Acțiune de tip Blitz a polițiștilor sălăjeni în municipiul Zalău

Vineri, 3 februarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier și cei ai Biroului de Ordine Publică Urban din cadrul Poliției Municipiului Zalău au desfășurat o acțiune pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Zalău, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc cu viteză excesivă sau neadaptată, sub influenţa băuturilor alcoolice, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale potrivit prevederilor O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amenzi în valoare totală de 5.945 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii de tip Blitz, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării 7 permise de conducere (2 pentru neacordarea priorității de trececere vehiculelor sau pietonilor, 2 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric, 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru comportament agresiv în trafic) și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Astfel, vineri, 3 februarie a.c., la ora 10.44, pe D.N. 1 F, în localitatea sălăjeană Badon, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic o femeie de 28 de ani, din județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 122 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătoarea auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionată contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

ATENŢIE!

– Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

Tot vineri, în cadrul acțiunii, la ora 00.46, pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din municipiul Zalău, care în timp ce conducea un autoturism, ar fi efectuat derapaje controlate (drifturi) în parcarea unui centru comercial din Zalău.

Tânărul a fost oprit de polițiștii rutieri și a fost sancționat contravențional pentru comportament agresiv în trafic, cu amendă în valoare de 580 de lei, precum și cu aplicarea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *