Acțiune informativ-preventivă în contextul noilor modificări legislative

În aceste zile, polițiștii sălăjeni desfășoară activități informativ-preventive în contextul noilor modificări legislative privitoare la prevenirea infectării cu COVID-19.

Atât în cursul zilei de ieri, cât și astăzi, 22 septembrie, polițiștii desfășoară activități preventive și informative în zonele aglomerate din municipiul Zalău, în trafic, dar și în zonele unităților de învătământ, pentru ca cetățenii să fie informați cu privire la noile restricții impuse de autorități, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, prin Hotărârea nr.117 din 20 septembrie 2021, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj, au fos instituite o serie de măsuri, care se vor aplica în funcție de valoarea incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăvire la 14 zile.

Conform Hotărârii, rămân în vigoare măsurile generale, precum:

-Obligativitatea purtării măștii de protecție, în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă;

-Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00-02:00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În Hotărâre sunt prevăzute, printre alte măsuri suplimentare, și următoarele:

-în cazul în care incidența cumulată este mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori (la data de 20 septembrie a.c. incidența în municipiul Zalău era 2,37), se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

-dacă persoanele care participă la eveniment fac dovada vaccinării, sau a unui test negativ, ori că au trecut prin boală, la eveniment pot participa maximum 300 de persoane în interior.

-în cazul în care incidența este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, în completarea măsurilor generale, se mai aplică, printre altele, următoarele restricții:

-se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) până la capacitatea maximă a spațiului exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă participanții fac dovada vaccinării, sau a unui test negativ, ori că au trecut prin boală;

– la aceeași incidență, în spațiile interioare sunt permise evenimentele la capacitatea maximă, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusulului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Pentru a vizualiza întreaga Hotărâre nr.117 din 20 septembrie 2021, emisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj, puteți accesa pagina de mai jos:

Situații de urgență – Instituția Prefectului (gov.ro)

HOTARARE-CJSU-nr.-117.pdf (gov.ro)

Vă informăm faptul că, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au verificat, în context COVID-19, peste 600 de persoane, aproape 50 de vehicule de transport în comun și peste 60 de localuri.

În continuare, polițiștii vor desfășura activități pentru ca măsurile introduse să fie cunoscute de cetățeni și totodată respectate, pentru a limita infectarea cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *