ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI

În aceste zile, la nivelul județului Sălaj, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii împreună cu colegii jandarmi și pompieri intensifică acțiunile de informare, precum și de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

O astfel de acțiune, în sistem intergrat, s-a desfășurat astăzi, în municipiul Zalău, ocazie cu care efectivele angrenate s-au deplasat în zonele aglomerate, au purtat discuții cu cetățenii și le-au făcut recomandări de a respecta măsurile de protecție și interdicțiile impuse de autorități.

Cetățenilor, care nu purtau măști de protecție, li s-a înmânat câte o mască, iar autoritățile implicate în acțiune s-au asigurat ca toate persoanele întâlnite să cunoască măsurile de protecție.

De asemenea, un echipaj de la pomperii a patrulat prin municipiu și a transmis mesaje vocale de recomandare.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, de aceea suntem permanent la datorie.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea.

Reamintim faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *