Alegeri 2024: Poliția Sălaj de deschis 2 dosare penal și a dat 3 amenzi în primele ore de vot

La nivelul judeţului Sălaj, procesul de votare a început fără producerea unor incidente deosebite.

Până la acest moment, nu au fost sesizate incidente de natură a afecta buna desfășurare a votului.
9 persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, își vor exercita dreptul la vot prin intermediul urnei mobile.

De la deschiderea secțiilor de votare, până la această oră, au fost semnalate 7 incidente sau fapte ilegale în context electoral, acestea fiind în curs de verificare.

De la debutul campaniei electorale au fost semnalate 47 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, dintre care 8 sunt în curs de verificare și una nu s-a confirmat. Astfel de incidente sunt gestionate corespunzător și în mod echidistant.

3 sesizări nu au fost de competența Ministerului Afacerilor Interne astfel că au fost transmise pentru competentă soluționare altor autorități, respectiv către Autoritatea Electorală Permanentă.

Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialelor electorale – 5 sesizări și afișarea mijloacelor de promovare electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale – 3 sesizări.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, respectiv 2 amenzi, în valoare totală de 2.000 de lei și un avertisment. Totodată, s-au întocmit 2 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni.

Angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Sălaj sunt pregătiți și acționează în sistem integrat pentru a asigura un climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru autoritățile administrației publice locale din data de 9 iunie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *