Alin Guler, consilier local USR Zalău: „Transparența este o necesitate nu un moft”

Consilerii USR PLUS doresc ca Primăria Municipiului Zalău să comunice transparent și să găsească soluții pentru debirocratizarea interacțiunii cu cetățenii.

Consilierul local USR PLUS Guler Alin consideră că #transparența este imperativă, încrederea cetățenilor în administrație neputând exista fără aceasta și o afirmă nu doar ca politician ci și ca membru activ al societății, ca locuitor al Zalăului și ca plătitor de taxe și impozite.

#Transparentizarea tuturor contractelor încheiate de Primăria Municipiului Zalău a fost cerută de către consilierii locali USR PLUS în proiectul de HCL depus în luna februarie 2021.

Alin Guler: ”Ne-am dorit să vedem cum sunt cheltuiți banii luați prin taxe și impozite și astfel să fim asigurați că banul public nu se irosește în beneficiul unora.

După 8 luni de la depunerea proiectului au urmat alte trei intervenții în ședințele CL pe această temă și chiar o cerere scrisă adresată Primăriei Zalău prin care ceream explicații legate de refuzul #transparenței.

Acum însă, vă pot anunța că, într-un final… fericit, cei de la Direcția tehnică și Urbanism au catadicsit să „populeze” secțiunea cerută de mine pe site-ul primăriei cu informații accesibile tuturor, într-un format deschis”.

Consilierii USR PLUS vor susține în continuare #transparența activităților din primărie, cea care asigură încrederea cetățenilor și dezvoltă relația dintre administrația locală și comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *