Amendă de 1300 lei pentru că a fost prins în trafic cu viteza de peste 180 km/h

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat ieri un bărbat care circula cu viteza de peste 180 km/h, fiind înregistrat cu aparatul TruCam.


La data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier desfăşurau o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere, pe Drumul Naţional 1F .

În cadrul acţiunii a fost depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Crasna, care circula cu autoturismul pe Drumul Naţional 1F, iar în afara localităţii Sălăjeni, acesta a fost înregistrat cu aparatul TruCam, cu viteza de 184 de km/h.

Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amenda în valoare de 1305 lei. Ca măsură complementară, i-a fost reţinut permisul de conducere, pe o perioada de 90 de zile.

Conform O.U.G. 195/2002, depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, socul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Respectaţi limita legală de viteza pentru fiecare sector de drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *