Amplă acțiune a polițiștilor de la IPJ Sălaj pe șoselele din județ

Viteza excesivă, consumul de alcool sau droguri la volan, vizate de polițiștii sălăjeni, în cadrul unei ample acțiuni. Din cele 271 de sancțiuni aplicate, peste 220 au fost pentru încălcarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, fiind depistați și șoferi sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Joi, 19 ianuarie a.c., în intervalul orar 07.00 – 13.00, poliţiştii Biroul Rutier, cei ai Biroului de Ordine Publică Urban, de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău, polițiști de la Secțiea nr. 1 Poliție Rurală Zalău, de la Serviciul Rutier, de la Serviciul Criminalistic, împreună cu jandarmi sălăjeni, au desfășurat o amplă acţiune pe şoselele sălăjene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunea poliţiştilor sălăjeni a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea neregulamentară.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați peste 40 de polițiști sălăjeni, au fost legitimate 320 de persoane, au fost oprite în trafic și controlate 188 de autovehicule și au fost efectuate controale la șase societăți comerciale.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au constatat o infracțiune de conducere sub influența substanțelor psihoactive, au identificat 8 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți, au condus la sediul poliției și au audiat 13 persoane și au soluționat 71 de dosare penale aflate în lucru, care urmează să fie înaintate unităților de parchet competente, cu propuneri legale.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 271 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 43.355 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 228 au fost la Codul Rutier, 9 potrivit O.U.G. nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor român, 28 la Legea nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5 potrivit prevederilor H.G. nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 1 la Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șase certificate de înmatriculare și ridicate 2 plăcuțe de înmatriculare. În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest 42 de conducători de autoturisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *