Anul 2021 este anul în care proiecte mari de investiții vor fi finalizate la Valcău de Jos

Comuna Valcău de Jos este condusă de liberalul Roșan Ioan, unul dintre cei mai performanți primari din Sălaj. Roșan Ioan se află la al 5-lea mandat în fruntea comunității și continuă să realizeze progrese notabile în dezvoltarea comunei. Primarul Roșan Ioan este și președintele Asociație Comunelor din România Filiala Sălaj.

Anul 2021 este anul în care foarte multe proiecte de investiții importante vor fi finalizate și de care se vor putea bucura cetățenii.

În anul 2019 s-au finalizat lucrările la căminul cultural din Valcău de Jos în valoare de 1,5 milioane lei.

Anul acesta au fost finalizate lucrările la căminul cultural din Valcău de Sus în val de 686 mii lei, dar și la căminul cultural din Sub Cetate unde au fost executate lucrări de 318 mii lei.

S-au finalizat lucrările și la capela mortuară din Valcău de Jos, investiție realizată din fonduri europene în valoare de 337 mii lei.

Anul acesta se vor mai finalizate alte cinci investiții mari:

Construirea grădiniței cu program prelungit din Valcău de Jos în valoare de 763 mii lei este finalizată în proporție de 90%, urmând a fi achiziționat mobilierul.

Asfaltarea drumurilor comunale, respectiv modernizarea a 16 kilometri de drumuri în valoare de 6,8 milioane lei, proiect care este finalizat în proporție de 70 % și se va termina anul acesta.

Rețeaua de canalizare în Valcău de Jos, Valcău de Sus și Sub Cetate, stație de epurare în Valcău de Jos în valoare de 7,7 milioane lei este finalizat. Au fost realizați 22 de km de rețea de canalizare, 19 stații de pompare și o stație modulară. Anul acesta vor fi finalizate și racordarea gospodăriilor la rețea, astfel că proiectul va fi predat Companiei de Apă pentru exploatare.

„Imediat după preluarea mandatului și aprobarea bugetului pentru anul 2021, am analizat lista cu investițiile în derulare pentru care am asigurat sumele necesare pentru cofinanțare și lucrări neeligibile. La ora actuală s-au finalizat mai multe obiective cum ar fi lucrările de modernizare a căminelor culturale din localitățile Valcău de Jos, Valcău de Sus și Sub Cetate, dar am reușit să finalizăm și capela mortuară din Valcău de Jos.

Avem în derualre mai multe proiecte pe care dorim să le finalizăm în cursul acestui an și mă refer la realizara racordurilor la rețeaua de canalizare, grădinița cu program prelungit, închiderea proiectului de asfaltarea a celor 16 kilometri de drumuri comunale, podul peste râul Barcău în Valcău de Jos, dar și lucrările de Școala Gimnazială din Valcău de Jos.

Cu privire la celelalte două poduri din Valcău de Sus, am solicitat Companiei Naționale de Investiții rezilierea contractelor și relicitarea restului de lucrări rămase de executat.

Podurile sunt într-un stadiu de 30%, respectiv 90 % construite. Sper ca procedurile să nu dureze și să avem în cel mai scurt timp un nou constructor care să finalizeze ambele investiții”, a declarat primarul Roșan Ioan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *