Anunț eurodeputat Daniel Buda: Noi ajutoare pentru crescătorii de vaci din România!

„Am atras atenția fermierilor să nu ducă vacile în abator pentru că pentru a înlocui o vacă dusă în abator ai nevoie de 5 ani. Încă puțină răbdare!” Le transmite crescătorilor români europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European. Oficialul de la Bruxelles adaugă că Guvernul  României pregătește noi ajutoare pentru crescătorii de bovine, iar Parlamentul European noi forme de sprijin pentru fermieri.

Europarlamentarul Daniel Buda a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Parada Taurilor SEMTEST BVN, eveniment emblematic al sectorului zootehnic, aflat la cea de-a XX-a ediție. Oficialul a discutat cu crescătorii de bovine.parada semtest 2022_b

„I-am felicitat pe fermierii prezenți pentru ceea ce fac zi de zi, știind că munca în fermele lor este una foarte dificilă iar vaca de lapte și chiar și vaca de carne reprezintă industria grea a agriculturii. Când vorbim de această muncă, nu există Paște, Crăciun, sărbătorile sunt mai grele, mereu trebuie să fii alături de animalele tale și mereu trebuie să fii în prima linie.

În același timp sunt conștient că sunt dificultăți majore în acest sector. Mereu au fost, dar acum sunt mult mai accentuate, din cauza a ceea ce înseamnă seceta, creșterea prețului la îngrășămintele chimice, lipsa pieței de desfacere a produselor.

I-am asigurat totodată pe cei prezenți că de la nivelul Guvernului României, există în momentul de față în lucru măsuri care sunt menite să-i sprijine. De aceea, cu toate că am mai făcut acest apel, am atras atenția fermierilor să nu ducă vacile în abator pentru că pentru a înlocui o vacă dusă în abator ai nevoie de 5 ani. Încă puțină răbdare!

De la nivelul Parlamentului European avem de asemenea în vedere să venim cu forme de sprijin pentru ceea ce înseamnă îngrășămintele chimice pentru că știm foarte bine că lipsa îngrășămintelor este un factor limitativ în dezvoltarea producțiilor, precum creșterea prețurilor la energie.

E crucial pentru România să-și păstreze capacitatea de a produce alimente! Putem trăi fără multe, dar fără mâncare nu vom putea! Din poziția în care mă aflu, îi asigur pe fermieri de susținerea mea, iar împreună, vom depăși această perioadă!” A scris eurodeputatul într-un mesaj publicat pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *