Apar șapte noduri rutiere noi pe Autostrada Transilvania. Două noduri în Sălaj

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat lista viitoarelor conexiuni prevăzute la șosele de mare viteză din România.

“Pe rețeaua autostrăzilor din România vor fi construite 36 noi noduri rutiere, care vor contribui la creșterea capacității de trafic și îmbunătățirea conectivității la nivel de rețea de infrastructură rutieră națională.

A fost publicată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice documentația de atribuire pentru realizarea a încă trei noi noduri rutiere pe trei autostrăzi diferite. Termenul de depunere a ofertelor este 18 martie. Sursa de finanțare a obiectivelor de investiții de mai sus este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Realizarea acestor noduri rutiere reprezintă o strategie de conectivitate suplimentară între drumurile de mare viteză (autostrăzi și drumuri expres) și zonele în curs de dezvoltare, atât pentru a crește sustenabilitatea infrastructurii de mare viteză, cât și a consolidării dezvoltării unor zone economice”, a declarat Scrioșteanu.

Această strategie este cuprinsă în programul investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, elaborat și aprobat de guvern în perioada 2020-2021.

Pe Autostrada 1 sunt prevăzute noduri rutiere la Ungureni – sectorul București – Pitești; Ioneşti – intersecția cu DJ 702F; Cruceni; Bethausen – intersecția cu DJ 609, la limita comunelor Bethausen și T. Vuia; Recaș – intersecția cu DJ 609E; Cugir – intersecția cu DJ 704, Sântuhalm – intersecția cu DJ 129. Pe Autostrada Transilvania (A3), majoritatea nodurilor se află în etapa de studiu de fezabilitate (SF).

Conexiunile viitoare de pe A3:

  1. Gruiu (km 36+700), intersecția A3 cu DJ 101C Gruiu / Nuci. Stadiu: în licitație pentru execuție lucrări
  2. Ciurila (km 33+000), secțiunea 2B Câmpia Turzii – Gilău. Stadiu: în etapa I de proiectare și de obținere avize
  3. Românași (km 26), sectorul Poarta Sălajului – Nușfalău. Stadiu: în pregătire documentație de atribuire
  4. Luduș (km 18+000), secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii. Stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
  5. Săndulești (km 17+000), secțiunea 2B Câmpia Turzii – Gilău. Stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
  6. Crasna (km 52+000), secțiunea 3B Mihăilești – Suplacu de Barcău. Stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
  7. Spinuş (km 39+940), intersecție cu DN 1P. Stadiu: în etapa I de proiectare (SF)

Sursa: MT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *