Aparatură medicală de ultimă generație la spitalul județean, finanțare obținută de UDMR Sălaj

Spitalul Județean de Urgență Zalău a fost dotat cu echipamente medicale noi, performante, de ultimă generație, necesare tratamentului pacienților internați la cea mai mare unitate spitalicească din județ. Investiția de peste 7 milioane lei a fost posibilă datorită unei finanțări a Ministerului Sănătății, obținută de președintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes.
Vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Robert Szilagyi a declarat că: „Este rezultatul obținut de UDMR Sălaj prin domnul deputat Sereș Deneș care a depus un amendament la legea bugetului de stat pe anul 2020 prin care a fost obținută această sumă de 7 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Zalău pentru extinderea, modernizarea blocului operator, a spitalizării de zi, secția ambulatoriu și dotarea spitalului cu aparate medicale de ultimă generație. Deoarece această extindere spitalului este încă în faza de proiectare, noi am solicitat Ministerului Sănătății să aprobe folosirea banilor pentru dotarea spitalului cu CT, două aparate RX mobil și 275 de paturi moderne în toate saloanele din spital”. 
Echipamentele recepționate de SJU Zalău până la această dată:
– 1 buc. Computer Tomograf GE Healthcare, Laborator de Radiologie și Imagistică medicală. Este cel mai performant computer tomograf din județ cu 64 slice-uri (imagini)/minut și cu reconstrucție de 128 de slice-uri. De 4 ori mai puternic față de CT-urile anterioare de 16 slice-uri. Timpul de expunere și iradiere a pacienților este de 4 ori mai mic față de CT-urile de 16 slice-uri. Pot fi efectuate investigații mult mai complexe.
– 1 buc. EKG portabil cu 12 derivații, compartiment Reumatologie. Aparatul poate fi utilizat la patul pacientului.
– 275 seturi complete pat medical – secțiile Cardiologie, Chirurgie generală, Chirurgie plastică, Chirurgie și ortopedie pediatrică, Dermatologie, Medicină Internă, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, Oncologie, ORL, Pediatrie, Pneumoftiziologie, Recuperare, Reumatologie, Urologie, Nefrologie – în total 17 secții și compartimente). Setul complet pat medical cuprinde: pat pentru pacienți acționat electric cu 2 servomotoare; saltea antiescară; noptieră.
– 1 buc. RX mobil, secția Neonatologie, pentru efectuarea radiografiilor la pat la nou-născuți.
– 4 buc. Defibrilator, secțiile Ambulator, Boli Infecțioase, Neurologie, Cardiologie.
– 1 buc. RX Mobil C-Arm, Bloc operator Ortopedie. Se utilizează în sala de operație pentru intervențiile chirurgicale de ortopedie.
– 1 buc. Aspirator ultrasonic Sonopet, Bloc operator Neurochirurgie. Utilizat în tumori cerebrale și pentru disecția țesutului prin ultrasunete, urmată de lavaj și aspirarea conținutului. Urmează ca în perioada următoare să mai fie achiziționate un RX mobil și un injectomat.

One thought on “Aparatură medicală de ultimă generație la spitalul județean, finanțare obținută de UDMR Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *