Au venit banii pentru reabilitarea platoului de marmură! 8,5 milioane euro pentru „Mobilitate Urbană Durabilă etapa 2”

A fost semnat contractul de finațare aferent proiectului „Mobilitate urbana durabila Zalau 2023.Etapa II”, Beneficiar: UAT Municipiul Zalău, cod SMIS 128098.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, AXA PRIORITARĂ 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4E – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Perioada de implementare a proiectului este de 66 luni, respectiv între data 10.01.2018 și data 30.06.2023.

Valoarea totală a proiectului este de 40.535.558,61 lei, din care sprijinul financiar nerambursabil din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 12.395.565,78 lei.


Proiectul de mobilitate urbană durabilă Zalău 2023 – etapa II se compune din următoarele investiții:

Pietonizare Str. Unirii – modernizarea Pieței 1 Decembrie 1918 (Platoul de Marmură), modernizarea Pieței Iuliu Maniu, realizarea unei legături pietonale între str. Unirii și Bulevardul Mihai Viteazul, modernizarea pasajului (care face legătura între str. Unirii și Bulevardul Mihai Viteazul) și modernizarea curții din proximitatea Muzeului Județean de Istorie și Artă (aferente Colegiului Național “Silvania”).

Prin intermediul acestui proiect zona va beneficia de dotarea cu 64 de bănci, amenajarea spațiului verde, amenajarea a 72 de locuri de parcare și dotarea cu rastele pentru biciclete cu 80 de locuri. Valoarea proiectului este de 3,3 milioane euro.

Modernizare DJ191C – reabilitarea str. Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului și Cetății. Proiectul cuprinde lucrări de refacere a părții carosabile, realizare canalizare pluvială, canal tehnic pentru introducerea cablajelor în subteran, trotuare, piste de biciclete, 23 de stații de autobuz, rastele de biciclete cu 184 de locuri și spații verzi. Valoarea proiectului este de 5,3 milioane euro.

2 thoughts on “Au venit banii pentru reabilitarea platoului de marmură! 8,5 milioane euro pentru „Mobilitate Urbană Durabilă etapa 2”

  1. Nu ii gata nici o strada din tot orasul , incepute de anul trecut si acum trecem la platou( platoul politic mincinos)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *