Avocatul Bogdan Ilea decorat de Departamentul de Stat al SUA pentru lupta împotriva traficului de persoane

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, avocatul Bogdan Ilea, a fost decorat de Departamentul de Stat al SUA pentru lupta împotriva traficului de persoane. Sălăjeanul Bogdan Ilea a fost secretar de stat în Justiție din februarie 2021 până la data de 24 aprilie 2024, când s-a eliberat din funcție la cerere.

În calitatea de secretar de stat, Bogdan Ilea a înlocuit-o de foarte multe ori pe ministra Justiției Alina Gorghiu, a participat la foarte multe ședințe ale Guvernului, a coordonat proiectele de investiții prin PNRR de sute de milioane de euro, a participat la adoptarea unor acte normative importante pentru domeniul judiciar și a coordonat activitatea Agenției Naționale a Penitenciarelor din România.

„Statele Unite ale Americii sunt un partener de încredere alături de care România a construit un parteneriat strategic atât la nivel diplomatic cat și la nivel social și cultural.
Am avut ocazia să lucrez cu partenerii noștri americani, alături de colegii mei din Ministerul justiției și întotdeauna am avut un partener serios și loial în aceștia, fie ca au fost reprezentanti ai Departamentului de Stat sau ai unor agentii federale de aplicare a legii.
Aprecierea Departamentului de Stat-Oficiul pentru lupta impotriva traficului de persoane, manifestata prin acordarea unei medalii, m-a onorat si ma onoreaza.
Cu cazia zilei de 4 iulie -Ziua Independenței SUA- transmit cele mai călduroase aprecieri și gânduri bune poporului american.
La mulți ani !”, transmite Bogdan Ilea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *