„Balul cireșelor la Bădăcin” – 24 iunie

Balul cireșelor la Bădăcin” – Bădăcin 24 IUNIE 2023

1.ARGUMENT/necesitatea evenimentului

Tradițiile locale sunt un aspect esențial al identității oricărei comunități, iar păstrarea lor este crucială pentru menținerea moștenirii culturale a unei regiuni. Socializarea este, de asemenea, importantă pentru construirea de comunități mai puternice și pentru promovarea unității.

Satul Bădăcin este renumit pentru cultivarea cireșilor, o activitate plină de bucurie și satisfacții. Fructele roșii, suculente și strălucitoare adaugă un plus de farmec aparte în peisaj. Cireșele proaspete sunt extrem de gustoase, aromate și mulți oameni se bucură de experiența de a le recolta și de a le savura direct din copac.

Pentru a cinsti recunoștința naturii și bucuria recoltei bogate, sătenii au dat viață evenimentului sătesc „Balul cireșelor” reprezentând un eveniment comunitar care vizează recunoștința față de natură, de recolta bogată, conservarea tradițiilor locale și promovarea socializării. Evenimentul oferă o platformă pentru ca membrii comunității să se reunească, să-și celebreze moștenirea culturală și să interacționeze uniii cu alții. Prin promovarea păstrării tradițiilor locale și încurajând cultivarea terenurilor, întărind relațiile comunitare, acest eveniment contribuind la dezvoltarea unei comunități mai puternice și mai unite.

2.DESFĂȘURARE:
 Evenimentul va începe la ora 17:00 la Căminului Cultural din Bădăcin, județul Sălaj debutând cu o serie de discursuri, prezentarea soiurilor de cireșe din Bădăcin, o degustare de către Comisia sătească, desemnarea celui mai gustos soi de cireșe. În cadrul acestui eveniment se vor desfășura și concursuri tematice și specifice, de pildă concurs de împletit cunune din sânziene, concurs de prins cirese pe nuiele, concurs de rime umoristice.

De la acest eveniment veți putea cumpăra produse culinare tradinționale (gogosi, clatite, socată, renumita plăcintă de  Bădăcin, ect.), copii se vor bucura de pictura pe față. Toate aceste servicii fiind contra cost pentru strangerea de fornduri care vor fi donate unei fetiței LARA VASS din Sălaj în vârstă de 8 ani, care suferă de leucemie limfoblastica acută, pentru care comunitatea a mai adunat bani.

Se vor desfășura activități pentru copii și începând cu ora 21:00 va fi un party specifică Balului cu care se va si incheia de altfel activitatea. Atmosfera va fi animată de cunoscutul Dj Vlad.

3.TIPUL PROGRAMULUI: activitate sătească/comunitară

4.OBIECTIVE:

4.1. OBIECTIVE SPECIFICE:

  • încurajarea continuării cultivării cireșilor;
  • promovarea și conservarea tradițiilor locale și a moștenirii culturale;
  • conștientizarea și aprecierea asupra obiceiurilor și practicilor locale;
  • încurajarea membrilor comunității să participe la activități culturale;

5.LOCUL DESFĂȘURĂRII:

-Căminul Cultural din Bădăcin

6.DURATA: în intervalul orar 17:00 p.m.-02:00 a.m.  în data de 24 Iunie 2023

7.REZULTATELE AȘTEPTATE:

  • recunoașterea eforturilor depuse în agricultură și a recoltare;
  • încurajarea agricultorilor din Bădăcin;
  • creșterea gradului de conștientizare și apreciere pentru tradițiile și obiceiurile locale a satului Badacin;
  • consolidarea legăturilor și relațiilor comunitare;
  • Încurajarea/creșterea participării la urmatoarele activități culturale;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *