Bihorean reținut pentru comiterea infracțiunii de dare de mită

 

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Bihor, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, după ce a oferit o sumă de bani unor polițisti pentru a scăpa de un dosar penal.

Joi, 18 mai a.c., la ora 21.00, pe D.N. 1 H, în localitatea Nușfalău, județul Sălaj, un echipaj de poliție din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Nușfalău, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism, al cărui conducător auto și-a continuat deplasarea, fiind urmărit și blocat în trafic de polițiști, după aproximativ 300 de metri, pe raza aceleiași localități.

Polițiștii l-au identificat pe cel care conducea autoturismul ca fiind un bărbat de 36 de ani, din comuna Suplacu de Barcău, județul Bihor.

În urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autoturismului le-a oferit polițiștilor 1.000 de euro cu titlu de mită, pentru a nu-i întocmi dosar de cercetare penală, demers refuzat de cei doi polițiști sălăjeni.

Fapta conducătorului auto a fost filmată de polițiști cu echipamentul Body-Cam din dotare.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, iar astăzi, 20 mai a.c, față de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de dare de mită.

_Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție._

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.