Bode față în față cu ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman

Relația României cu Statele Unite ale Americii este foarte puternică, susține ministrul Transporturilor Lucian Bode, după o întâlnire la nivel înalt cu ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

La împlinirea unui an de la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, astăzi, Lucian Bode a avut onoarea să primească la sediul Ministerului, vizita Excelenței Sale Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România. Cu această ocazie, Bode i-a mulțumit personal pentru prietenie și sprijinul nemijlocit, asigurându-l totodată de angajamentul ferm al României pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

„Am abordat astăzi subiecte de interes deosebit, ca de exemplu dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare, mobilitatea militară, precum și implementarea tehnologiilor 5G în România. Salut sprijinul partenerilor noștri în aprofundarea acestor teme strategice.

Apreciez foarte mult dialogul avut cu Excelența Sa pentru amplificarea cooperării transatlantice și sunt convins că Statele Unite vor avea mereu în România un aliat strategic de nădejde”, a transmis ministrul Bode.

Parteneriatul strategic dintre România și SUA este fundamental și se bazează pe încredere și angajamente comune solide.

„Pentru mine, relația cu Statele Unite a fost întotdeauna foarte specială. Ca prieteni și aliați ne confruntăm cu provocări comune și acționăm împreună pe foarte multe paliere, ca parte a angajamentului nostru pentru pace, securitate și prosperitate. Rezultatele concrete, recente, stau mărturie în acest sens”, a conchis oficialul din Guvernul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *