Bunicuța Mărie din Zimbor s-a vaccinat antiCOVID-19 la vârsta de 100 de ani

În aceaste vremuri tulburi, când lumea întreagă se confruntă cu pandemia COVID-19, care a semânat multă ură, distanțare socială și a împărțit popoarele între cei vaccinați și nevaccinați, ne este dat să redăm o poveste frumoasă dintr-o comună sălăjeană de la marginea judeţului. Este povestea de viață a „Maicii Mărie” o străstrăbunică din localitatea Sutoru (comuna Zimbor), care marţi, 23 noiembrie, a împlinit frumoasa vârstă de 100 DE ANI!!! După un secol de viaţă, bunicuţei nu i-a fost frică nici de ac, nici de vaccinul împotriva COVID-19, astfel că pe 24 noiembrie s-a vaccinat cu prima doză de vaccin Pfizer. Peste 21 de zile bunicuța Mărie este programată să facă a doua doză de vaccin – rapelul. 

Maria Alexa este singura persoană cu vârsta de 100 de ani din comuna Zimbor şi una dintre puţinele persoane cu această vârstă care mai trăiesc în judeţul Sălaj. După un secol de viață, „Maica Mărie” încă se simte bine și nu se plânge de nimic, nici de dureri, e lucidă, are o memorie bună, încă mai dă reţete vecinelor şi chiar mai munceşte, ce poate.

Bunicuţa care se poate bucura de 14 nepoţi, 25 de strănepoţi şi chiar de 8 străstrănepoţi (cel mai mare e de 8 ani şi cel mai mic are aproape 2 anişori)!?

„În ziua în care bunicuța Alexa Maria a împlinit 100 de ani, împreună cu secretarul de la Primărie i-am pregătit o surpriză. Ne-am dus la dânsa acasă cu un tort, un buchet de flori și un plic cu 1.000 de lei. Este o mare bucurie pentru noi și a fost un moment unic în mandatele mele ca și primar. Am surprins plăcut să aud că bunicuța dorește să se vaccineze și chiar a insistat, spunând că s-ar duce, dar nu are cu ce. M-am oferit eu și a doua zi am luat-o cu mașina și am dus-o la dispensarul medical unde s-a vaccinat cu prima doză de Pfizer. Pe această cale îndemn toți locuitorii comunei Zimbor care încă nu s-au vaccinat să urmeze exemplul maicii Mărie care nu a avut nici un fel de reținere să se vaccineze împotriva COVID-19”, ne-a declarat primarul Comunei Zimbor, Mureșan Gabriel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *