Casa Corpului Didactic Sălaj, implicată în formarea cadrelor didactice pentru învățământul online

Noul director de la Casa Corpului Didactic Sălaj, profesorul Gheorghe Bancea – fost inspector școlar general la ISJ Sălaj, a demarat o serie de activități pentru a pregătii profesorii pentru a putea preda lecțiile în sistem online.


A fost un semestru atipic, cu provocări pentru cadrele didactice, manageri de școli, părinți, elevi. Ecranul a luat locul tablei, mouse-ul a înlocuit creta, pixelii au substituit hârtia. Pentru a răspunde nevoilor de formare și dezvoltare ale competențelor digitale ale personalului din învățământul preuniversitar, Casa Corpului Didactic Sălaj a reușit să deruleze în semestrul I al anului școlar 2020-2021, programe de formare online și secvențe de consiliere metodologică, la care au participat 647 de cadre didactice.
Atât programele de formare continuă din oferta de formare a CCD Sălaj , „Învățare la distanță cu ajutorul Google CLASSROOM și Microsoft TEAMS”, „Proiectarea, organizarea și desfășurarea activității didactice în mediul online ”, „Modalități alternative de evaluare a cunoștințelor la elevi, cu instrumente TIC”, cât și programul de formare continuă cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”, au fost adaptate la noua realitate, în care activitatea a trebuit să fie continuată în sistem online.
„Da, schimbarea începe cu fiecare dintre noi! După un semestru online, în care am învățat împreună, vă mulțumim pentru implicare și vă propunem ca, tot împreună, să identificăm cele mai relevante oportunități de dezvoltare profesională”, transmite directorul CCD, profesorul Gheorghe Bancea.
Începând cu vara anului trecut Casa Corpului Didactic Sălaj și-a reorientat activitățile în așa fel încât să poată asigura pentru unitățile de învățământ din Sălaj platforme de învățare online funcționale. Deasemenea au fost avizate cursuri pentru pregătirea personalului didactic în vederea utilizării platformelor de învățare online.
„În acest an școlar toate programele de formare se vor derula exclusiv în sistem online, fapt pentru care facem demersurile privind obținerea avizelor de la Ministerul Educației și Cercetării. În perioada următoare vom elibera atestate pentru toate cadrele didactice care au participat în anul școlar 2019-2020 la programe de formare cu credite. Tot în perioada următoare avem în vedere acreditarea de noi programe de formare care să vină în sprijinul personalului din învățământul sălăjean”, a transmis directorul CCD Sălaj, Gheorghe Bancea.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *