Un caz șocant a ajuns în atenția redacției Monitorul de Sălaj. După ce am prezentat un caz șocant petrecut la Spitalul Orășenesc din Șimleu Silvaniei, unde o pacient cu piciorul rupt a fost refuzat de medici să fie consultat, astăzi vă prezentăm un caz cutremurător petrecut în cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj.
O familie din orașul Cehu Silvaniei a trăit pe propria piele disprețul și ignoranța sistemului medical în plină pandemie. Familia acuză cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Zalău de nepăsare, lispa medicamentelor, lipsa informațiilor, șpagă, dispreț față de pacienți, umilință, agresiune fizică, adică într-un cuvânt – „se moare cu zile la spital”.
Redăm mai jos integral postarea făcută pe Facebook de către unul dintre membrii familiei din Cehu Silvaniei:
„Se moare cu zile la Spitalul Judetean Zalau. Lasand la o parte faptul ca in fostul oras Cehu Silvaniei nu exista spital, la cererea mai multor utilizatori facebook, vreau sa va aduc la cunostiinta cam ce se petrece in Spitalul Judetean din Zalau de cand a inceput COVID-ul.
1. Pe toate sectiile este o degringolada totala, asistentii nu asculta de doctori, doctorii nu mai baga in seama pe nimeni(salariile mari+ sporul de covid = pleaca mintea in vacanta)
2. Medicamentele sunt inexistente si pacientii in mare parte sunt pusi sa le cumpere . Un caz concret a fost tatal meu, internat la sectia de neurologie a fost pus sa-si aduca de acasa medicamente si pampersi.
3. Pacientii nu mai sunt ingrijiti, si comportamentul personalului medical este de toata jena. Vreau sa va povestesc un caz in care un pacient cu glicemie 400 a asteptat o injectie de insulina pana seara la 22.
4. Pe foile de externare nu mai este trecuta medicatia administrata , si in cazul tatalui meu pe foaie nu scria nimic, iar dupa ce a ajuns acasa a facut sevraj(nici acum nu stim de la ce medicament).
5. Spaga tot spaga a ramas, chiar daca combinezoanele nu au buzunare. Problema e ca acum nu mai pot fi verificati pentru ca spitalul e in carantina, asadar ce se intampla in spital, in spital ramane.
6. Marea majoritate a asistentilor nici nu mai ofera informatii reale cu privire la starea pacientilor. Mi-au spus ca tatal meu este bine si ca isi va reveni, pentru ca sta singur pe marginea patului. Practic el era paralizat si era imobilizat la pat.
7. Pacientii care nu se pot ingriji au sanse mici sa mai ajunga acasa pe picioarele lor pentru ca in mare parte sunt sedati pentru a usura munca personalului.
8. Ai toate sansele sa fii legat, batut si infectat. Pe langa faptul ca a fost sedat l-au mai si legat pentru a fi siguri ca nu se misca din pat. Cu 3 zile inainte sa moara ne-a povestit ca si atunci cand l-au barbierit, l-au lovit pentru ca nu putea sta drept. A plans pentru ca s-a simtit umilit.
9. Pentru ca nu s-au raportat infectii nosocomiale nu o sa stim niciodata cati pacienti au luat covid din spital, dar sa fiti siguri ca sunt multi.
10. Aveti grija de cei dragi si daca cu adevarat le doriti binele faceti orice sa evitati spitalul din Zalau.
Tatal meu a plecat pe picioarele lui in spital, si dupa ce i-au facut CT doctorul ne-a sunat furios sa ne intrebe de ce l-am trimis acolo. In tot acel timp el facea AVC-uri. L-au internat sambata pentru mai multe investigatii iar pana luni nu l-a vizitat nimeni. Luni am fost sunati si ni s-a spus ca „pan la urma a facut AVC”, dar nu e grav si o sa si revina. Din acel moment nu am mai putut vorbi cu el iar dupa 2 saptamani l-au externat ca pe o bucata de carne cu o masca pe gura in curtea din spatele spitalului pentru ca nu sunt ambulante disponibile. Dupa 5 zile a murit. Sa te odihnesti in pace”, este mesajul postat pe Facebook de un cetățean din Cehu Silvaniei.
Așteptăm cu interes punctul de vedere al Spitalului Județean de Urgență Zalău pe care îl vom publica în integralitate.
IMPORTANT: Ai fost martorul unui eveniment, ai fost nedreptățit de autorități sau ai ceva de semnalat, trimite foto, video și informații la contact@monitoruldesalaj.ro și îți vom face povestea cunoscută.