Cele zece condiții puse de PSD pentru a negocia un nou guvern

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat, marți seara, cele zece condiții puse de social democrați pentru a participa la negocierile pentru un nou guvern. 

Liderul PSD a afirmat că la nivelul partidului nu s-a hotărât încă dacă social-democraţii vor merge la consultări la Cotroceni, menţionând că partidul pe care îl conduce ar trebui să participe la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis doar dacă acestea nu vor fi unele formale, aşa cum au fost în alte rânduri.

Marcel Ciolacu a pledat pentru un guvern format din specialiști care ar urma să conducă România în perioada noiembrie 2021- martie 2022, a spus liderul PSD, la Antena 3.

Cele zece condiții ale PSD pentru guvernul de specialiști sunt:

1. Plafonarea prețurilor la energie

2. Compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul lunii decembrie 2020

3. Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul lunii decembrie 2020

4. Aplicarea legii consumatorului vulnerabil. Adoptarea normelor metodologice simplificare + debirocratizare

5. Creșterea alocațiilor pentru copii conform Legii 14/2020. Copiii între 2 și 18 ani au 214 lei alocație, iar o creștere de 40,2% ar însemna creștere la 300 de lei. Copiii între 0 și 2 ani și cei cu handicap au 427 de lei, iar o creștere cu 40,5% ar însemna o alocație de 600 de lei, de la 1 noiembrie

6. Creșterea salariului minim. La 1 noiembrie salariul minim să fie 2.550 de lei general și 2.600 pentru studii superioare și la 1 ianuarie 2022: 2.740 salariul minim general și 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare

7. Creșterea pensiilor conform Legii 127/2019. Punctul de pensie să crească de la 1.442 de lei în prezent la 1.600 de lei la 1 noiembrie, iar indemnizația socială minimă, de la 800 de lei în prezent, la 1.000 de lei la 1 noiembrie;

8. Gestionarea pandemiei: vaccinare + testare + 1.500 de paturi ATI. Creșterea stocurilor de urgență. Atragerea de personal medical.

9. Planul Național de Redresare și Reziliență. Adoptarea sistemului de implementare.

10. Alocarea fondurilor la nivel local pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE și pentru funcționarea autorităților locale.

One thought on “Cele zece condiții puse de PSD pentru a negocia un nou guvern

  1. De ce măriți alocațiile, ca cei din familiile dezorganizate sau slabe să aibă mai mulți bani de băut ? Introduceți programul prelungit în preșcolar, primar și gimnazial și o masă caldă pentru toți elevii. Garantat, în 2-3 ani reducem neșcolarizații și abandonul școlar cu cel puțin 50% .Familiile puternice și consolidate nu se sprijină pe alocația de stat. Prin masa gratuită acordată copiilor ce frecventează grădinița și școala asigurăm majorarea alocației și a veniturilor pentru persoanele în dificultate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *