Centre de vaccinare din Zalău și din județ, amenajate cu sprijinul voluntarilor Crucii Roșii Sălaj

Unul din scopurile principale ale Crucii Roșii, filiala Sălaj este de a veni în sprijinul ființei umane. Aceasta se traduce prin campanii umanitare, sprijinul persoanelor aflate în dificultate, acțiuni sanitare, dar și ajutorul oferit autorităților, atunci când se solicită, pentru a putea îndeplini principiile de bază ale Crucii Roșii: Umanitate; Imparțialitate; Neutralitate; Independență; Voluntariat; Unitate; Universalitate.

La solicitarea autorităților locale, Crucea Roșie Sălaj s-a implicat în dotarea cu mobilier specific pentru două centre de vaccinare din Municipiul  Zalău și alte câteva în județul Sălaj.  Săptămâna aceasta, filiala de Cruce Roșie Sălaj a asigurat dotarea și amenajarea a cinci centre mobile de vaccinare din județ.

Centrul de vaccinare Cercul Militar din Zalău, Centrul de vaccinare din cadrul Centrului de zi „Tinerete fara batranete” din Zalău, Centrele de vaccinare din comunele Şărmăşag, Hida și Șimleu Silvaniei au fost dotate cu: paturi, scaune, dulapuri, paravane, frigidere, lenjerii de pat, echipamente de unica folosință, truse de prim ajutor, cearceafuri, cortine de delimitare și alte obiecte uzuale care să faciliteze procesul de vaccinare din județul Sălaj.

Valoarea materialelor asigurate de filiala de Cruce Roșie Sălaj depășește 5.000 euro.

Toate demersurile actuale efectuate de reprezentanții Crucii Roșii Sălaj, vin să sprijine cadrele medicale aflate în linia întâi  a acestei lupte cu virusul, dar și a populației  generale care să poată primi vaccinul în condiții igienico-sanitare normale.

Echipa Crucea Roșie Sălaj

Adrian Miron Chichișan – președinte al Crucii Roșii, filiala Sălaj
Lorena Filip – director al Crucii Roșii, filiala Sălaj
Bunătate. Prietenie. Caracter. Prin munca lor, voluntarii de la Crucea Roșie aduc speranță, alinare și întind o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Începând cu anul 1863, Mișcarea de Cruce și Semilună Roșie este principalul mijloc de intervenție umanitară la nivel mondial, dovedind o mare implicare și sprijin în cadrul comunităților aflate în dificultate.

One thought on “Centre de vaccinare din Zalău și din județ, amenajate cu sprijinul voluntarilor Crucii Roșii Sălaj

  1. Buna seara!
    Eu si sotul meu , avem peste 65 de ani si dorim sa ne vaccinam.Locuim in Loc.Baica,Com.Hida,Jud.Salaj
    Am vrea sa stim unde si cand putem sa ne programam pentru vaccinare.
    Multumim mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *