Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului

 

Miercuri, 24 mai a.c., la ora 22.30, pe drumul comunal 14, în localitatea sălăjeană Deja, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău au depistat în trafic un localnic de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot miercuri a.c., la ora 23.44, pe drumul comunal 85, la ieșire din localitatea sălăjeană Ip, polițiștii Secției nr.7 Poliție Rurală Nușfălău au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, din localitatea Plopiș, județul Sălaj.

În urma testării cu aparatul etilotest, polițiștii sălăjeni au constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în ambele cazuri polițiștii sălăjeni au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*A T E N Ț I E !*

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!

*D R U M B U N !*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.